Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

21/02/2023

Χάλκη & Μελισσοχώρι του Δήμου Κιλελέρ, εντάσσονται στο Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20.02.2023 στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μεταξύ του Δημάρχου Κιλελέρ κ Νασιακόπουλου Θ. και στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, της Δ/ντριας Στρατηγικής & Ανάπτυξης Αγοράς κας Καλογήρου Ε. και του Διευθυντή Κατασκευών κ. Πώποτα Δ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνέχεια της συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ  και στο Δήμο Κιλελέρ.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Καλογήρου Ε. ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή ότι ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής στην περιοχή της Χάλκης ενώ στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα και στην περιοχή του Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ επιβεβαιώνοντας έτσι τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο ακόμα περισσοτέρων κατοίκων σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας.

Ειδικότερα όπως ανέφερε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έτους 2023 προβλέπεται η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου των περιοχών της Χάλκης και του Μελισσοχωρίου, του Δήμου Κιλελέρ, με την κατασκευή δικτύου αγωγών χαμηλής πίεσης 4bar συνολικού μήκους ~7,5 km και μέσης πίεσης 19bar μήκους ~1,6km ώστε να επωφεληθούν από την χρήση του οι οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί καταναλωτές και τα Δημόσια - Δημοτικά κτίρια των περιοχών.

Με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επέκταση του Δικτύου,  η κα Καλογήρου τόνισε συγκεκριμένα οτι όχημα εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα βρίσκεται στις κοινότητες Χάλκης και Μελισσοχωρίου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις διαδικασίες αίτησης, σύνδεσης και ασφαλούς χρήσης του φυσικού αερίου. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν 18:00-21:00 στην πλατεία της Χάλκης την Πέμπτη 02.03.2023, και στην πλατεία Μελισσοχωρίου την Τρίτη 07.03.2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις  Τοπικές Κοινότητες  που απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου ανήκουν ήδη οι κάτοικοι της Νίκαιας και του Ομορφοχωρίου, ενώ στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του 2023- 2027 περιλαμβάνονται και οι περιοχές Πλατυκάμπου και Γαλήνης.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης  ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος τόνισε την ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την εξέλιξη των ενεργειών για την τροφοδότηση των περιοχών της Χάλκης και του Μελισσοχωρίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. «Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή επεκτείνει το δίκτυο φυσικού αερίου και σε άλλες κοινότητες  του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα, επικυρώνεται το πάγιο αίτημα των πολιτών για την επέκταση του  Δικτύου Διανομής του Φυσικού Αερίου στη Χάλκη και το Μελισσοχώρι. Είναι προφανές ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες αμφοτέρων έτσι ώστε να ενταχθούν στο Δίκτυο περισσότερες κοινότητες του Δήμου οι κάτοικοι των οποίων θα ωφεληθούν από τη χρήση του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην περιοχής της Θεσσαλίας κ Σινάνης Ε, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Τρ. Τσινούλης και Κ. Φιλιππούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Χατζηκωνσταντίνου και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δ. Μπετχαβές.