Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

14/05/2019

Ισχυρές επιδόσεις στο α’ τετράμηνο του 2019 για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζοντας σταθερά την αναπτυξιακή πορεία που καταγράφει, παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα και  στο α’ τετράμηνο του 2019, εδραιώνοντας την επιτυχία της και την ηγετική της θέση στον ενεργειακό κλάδο.

Ειδικότερα, οι νέες συνδέσεις ανήλθαν σε 6.320, αύξηση κατά 27,6% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους και οι διανεμηθέντες όγκοι φυσικού αερίου άγγιξαν τα  240,4 εκ. κυβικά μέτρα, ξεπερνώντας κατά 27,6% το α’ τετράμηνο του 2018, ενώ το κατασκευασμένο δίκτυο ανέρχεται σε 2.353 χιλιόμετρα.

Προτεραιότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί η αυστηρή τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης που έχει καταρτίσει. Παράλληλα, θέτει υψηλούς επιχειρησιακούς στόχους με επίκεντρο την ασφάλεια του δικτύου σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, την επίτευξη ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων, την εισαγωγή και χρήση τεχνολογιών αιχμής για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας, οι περιοχές που θα ενταχθούν εντός του 2019 στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι: η Αγία Τριάδα έως το τέλος Ιουνίου, οι Ταγαράδες, η Αγία Παρασκευή, τα Βασιλικά και η Σουρωτή έως τον Οκτώβριο για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας, η Νέα Αγχίαλος του νομού Μαγνησίας, η Αγιά του νομού Λαρίσης και ο Παλαμάς του Νομού Καρδίτσας έως τον Ιούλιο και τέλος οι Σοφάδες του νομού Καρδίτσας έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Μέσα από μια 20ετή επιτυχημένη πορεία συνεπούς και σταθερής παρουσίας, η              ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εφαρμόζοντας ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο διοίκησης, προχωρά δυναμικά με σεβασμό στην κοινωνία, στην αγορά, στο περιβάλλον και στους ανθρώπους της, θέτοντας τα θεμέλια για ένα βιώσιμο μέλλον μέχρι το 2043.